AKTUELNO

Ona je jedna od najpopularnijih TV lica na svetu.

Slavna američka voditeljka Opra Vinfri imala je teško detinjstvo. Rođena je u državi Misisipi 1954. godine, živela je u teškim uslovima, a kao devojčicu ju je majka napustila. Danas je jedna od najbogatijih žena na svetu, a njeno bogatstvo procenjuje se na neverovatnih 2,6 milijardi dolara.

Da njenim mukama u detinjstvu nije bio kraj, govori u prilog i činjenica da je kao devojčica bila silovana, a sa 14. godina je zatrudnela i doživela spontani pobačaj. Opru je otac zlostavljao, a ona je iz svega izašla uzdignute glave i uprkos svemu postala jedna od najuspešnijih žena na planeti. Nedavno je i proslavila i svoj 65. rođendan.

Dok je studirala radila je na televiziji u Nešvilu, a kada se preselila u Baltimor vodila je vesti. Kasnije se seli u Čikago gde dobija svoju vlastitu emisiju "Opra šou" koja je bila prva po gledanosti. Emisija se prikazivala na čak 120 kanala, a pratilo ju je deset miliona ljudi.

Pored voditeljske karijere Opra je glumila i u filmovima poput "Boja purpura". Rangirana je u 50 najvelikodušnijih ljudi u Americi, a do 2012. donirala je preko 400.000 miliona dolara u humanitarne svrhe.

PROČITAJTE JOŠ: SELIN DION NA IVICI ANOREKSIJE? Pevačica ima samo 50 kilograma, a sada je svojim izgledom zaprepastila sve! (FOTO)

Autor: M.S.

#Opra Vinfri

'