AKTUELNO

Oskar će biti održan krajem februara u Los Anđelesu.

Objavljena je lista nominovanih kandidata koji će se naći u trci za najprestižniju filmsku nagradu - Oskar, a ova manifestacija biće organizovana 24. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Čak osam filmova nominovano je za najbolji film, a među njima su "Black Panther", "BlackkKlansman", "Bohemian Rhapsody", "The Favourite", "Green Book", "Roma", "A Star is Born" i "Vice". Lejdi Gaga nominovana je zbog filma "A Star Is Born". Nominacije su dobili i Glen Klouz za film "The Wife", Olivija Kolmen zbog filma "The Favourite" i Melisa Mekarti koja je igrala u filmu "Can You Ever Forgive Me".

Kada je reč o najboljim glumcima ovu titulu mogu odneti Kristijan Bejl koji je igrao u filmu "The Vice", takođe i Bredli Kuper za film "A Star Is Born", Vilijem Defo zbog ostvarenja "At Eternity's Gate", kao i Rami Malek nakon uloge u filmu "Bohemian Rhapsody" i Vigo Mortensen za film "Green Book".

Oskar mogu dobiti i neki od režisera, a među nominovanima našli su se Spajk Li koji je režirao film "BlackkKlansman", Alfonso Kuaron za film "Roma", tu je i Pavel Pavlikovski zbog filma "Cold War", Jorgos Lantimos za film "The Favourite" i Adam Mekej zbog filma "Vice".

U trci za Oskara biće i numere iz filmova, a to su "All The Stars" pesma iz filma "Black Panther", zatim numera "Shallow" iz filma "A Star Is Born", tu je i "I'll Fight" muzika iz filma "RBG", kao i "The Place Wher Lost Things Go" koja je iz filma "Marry Poppins Returns", pesma "When A Cowboy Trades His Spurs For Wings" takođe je nominovana, a ona je iz filma "The Ballad Of Buster Scruggs".

PROČITAJTE: SAZNAJEMO: POMIRLI SE AFRIKA I VOLKOV! Pevačica i fudbaler ponovo zajedno, a evo kako je izgledalo POMIRENJE! (FOTO)

Za najbolji originalni scenario nominovani su Debora Dejvis i Toni Meknamara za film "The Favourite", zatim Pol Šreder za film "First Reformed", ali i Nik Valjenoga, Brajan Kjuri, Piter Fereli zbog filma "Green Book", kao i Alfonso Kuaron koji je radio scenario za film "Roma" i Adam Mekej za scenario filma "Vice".

Oskare dobijaju i filmovi van engleskog područja, a u ovoj kategoriji nominovani su "Capernaum" iz Libana, "Cold War" iz Poljske, "Never Look Away" iz Nemačke, "Roma" iz Meksika i "Shoplifters" iz Japana.

Za specijalne efekte nominovani su filmovi "Avengers: Infinity War", zatim film "Kristofer Robin", kao i film "First Man", tu je i film "Ready Player One", ali i film "Solo: A Star Wars Story".

Nominovani za titulu najboljeg sporednog glumca i glumicu ovoga puta su Maheršala Ali za film "Green Book", Adam Drajver iz filma "BlackkKlansman", zatim Sem Eliot za film "A Star Is Born", Ričard E. Grant koji je imao sporednu ulogu u filmu "Can You Ever Forgive Me" i Sem Rokvel iz filma "Vice". Dok su glumice Ejmi Adams iz filma "Vice", Marina De Tavira koja je igrala u filmu "Roma", zatim Redžina King iz filma "If Beale Street Could Talk", Ema Stoun iz filma "The Favourite" i Rejčel Vajs za film "The Favourite".

Pink.rs

#Oskar

'