AKTUELNO

Policija u Makedoniji danas je uhapsila sedam makedonskih državljana za koje se sumnja da su kao teroristički borci aktivno učestovali u borbama u Siriji i Iraku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je saopštilo da je tih sedam osoba uhapšeno u saradnji sa partnerima iz Globalne koalicije za borbu protiv terorizma i Sirijskih demokratskih snaga, ali se ne navodi gde su uhapšeni.

Uhapšeni su S.R. (1990), Dž. A. (1993), B. F. (1994), O. Ž. (1987), E. O. (1994), I. Š. (1977) i A. M. (1995) za kojima je bila raspisana medjunarodna poternica i krivične prijave u okviru policijskih akcija "Ćelija 1" (avgust 2015) i "Ćelija 2" (juli 2016). ;

"Ova akcija je još jedan pokazatelj da institucije Republike Makedonije imaju kapacitet i kredibilnost da se nose sa izazovima i da su ozbiljan partner Globalne koalicije za borbu protiv terorizma", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodaje se da su u akciji hapšenja sedam makedonskih državljana osumnjičenih za terorizam zajedno sa MUP učestovale i druge nadležne institucije Makedonije.

#Hapšenje

#Makedonija

#Sirija

'