AKTUELNO

Srbi iz Hrvatske su akcijom "Oluja" u najvećem egzodusu i etničkom čišćenje koje se dogodilo u Evropi posle Drugog svetskog rata, praktično zbrisani i mi, kao srpski narod u celini,moramo to da pamtimo i da na to stalno podsećamo, jer samo tako možemo da sprečimo da nam se nešto slično ne ponovi,rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

- Upravo zbog čuvanja od zaborava posebnu zahvalnost dugujem predsedniku Vučićću koji je ovaj dan uvrstio kao jedan od najvažnijih koje zajednički treba da obeležavaju Republika Srpska i Srbija - rekao je Ivanić.

On će večeras u Bačkoj Palanci, na poziv predsednika Aleksandra Vučića, prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" .

Ivanić podseća da je nad Srbima je 1995. učinjen pogrom, da mali je broj njih ostao ili se vratio da živi u Hrvatskoj i da zato o njihovim pravima u Hrvatskoj treba stalno govoriti, stalno biti prisutan na tom prostoru.

- Odlazim tamo, obilazim naše ljude. Poslednji put sam bio 30. juna na obeležavanju Dana sećanja na Jadovno 1941, strašnog zločina i masovnog istrebljenja koje nam se desilo za vreme NDH. Odlazio sam tamo i prethodnih godina, jer moramo da idemo, da se ne zaboravi. Obišao sam i Srbe povratnike, vidio sam u kakvim uslovima žive. Obavezni smo da im pružimo podršku - rekao je Ivanić.

#Mladen Ivanić

#Oluja

'