AKTUELNO

Đukanović proglasio pobedu!

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, novi predsednik Crne Gore je Milo Đukanović.

Foto: Pinkm.me

Prema prvim preleminarnim podacima, Đukanović je osvojio 54,1 odsto, a njegov ključni protivkandidat, kojeg je podržala većina opozicionih stranaka, Mladen Bojanić je osvojio 33,3 odsto glasova.

Ovi podaci su zanovani na više od 80 odsto prebrojanih glasova.

Vladajuća Demokratska partija socijalista proglasila je večeras da je lider te stranke, Milo Đukanovć, novi predsednik Crne Gore. Kako je novinarima u izbornom štabu Đukanovića rekao poslanik DPS Miloš Nikolić, njihov kandidat je pobednik u prvom krugu i drugog kruga neće biti.

Vujanović nasledniku poželeo da uvede zemlju u EU

Odlazeći crnogorski predsednik, Filip Vujanović, poželeo je svom nasledniku da u predsedničkom mandatu Crna Gora uđe u Evropsku uniju. On je kazao, posle glasanja u Podgorici, da je posebno zadovoljan što je danas glasao poslednji put u svojstvu predsednika Crne Gore.- Želim da iskažem zadovoljstvo da je u mom mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU. Želim mom nasledniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog delovanja - kazao je Vujanović novinarima nakon glasanja.On je poželeo uspehe na ekonomskom planu, više investicija, nova radna mesta, bolje plate i penzije.- Kao i bolji ugled Crne Gore, kakav ona istorijski i zaslužuje - rekao je Vujanović.

Glasačka mesta zatvrorena su u 20 sati, u toku je prebrojavanje glasova, a prvi presek stanja biće objavljen posle 21 sat.

Građani Crne Gore su danas birali predsednika Crne Gore između sedam kandidata.

Pročitajte još: Putin: Odnosi Rusije i Crne Gore odudaraju od viševekovnog prijateljstva

#Crna Gora

#Milo Đukanović

'