AKTUELNO

Iz Kantonalne bolnice Dr Safet Mujić nam je potvrđeno da su ekipe uspele evakuisati žensku osobu u osmom mesecu trudnoće koja je potom dovezena u ovu bolnicu. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu i za sada je stabilno, ali je, nažalost, izgubila bebu.

Takođe, veliki broj ekipa Hitne medicinske pomoći iz Mostara je upućen prema Jablanici. Na terenu su brojne ekipe GSS i civilne zaštite koje pokušavaju doći do unesrećenih kako bih potom mogle preuzeti ekipe Hitne pomoći. Nažalost, prema neslužbenim informacijama iz spasilačkih službi više osoba je smrtno stradalo.

Apokalipsa u BiH, dramatično posle jakog nevremena

Foto: Tanjug AP/Robert Oroz

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su poplave u više gradova. U Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici poplavljene su ulice i stambeni objekti. Resorni ministar potvrdio informaciju da ima stradalih.

- Zbog velikih poplava i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj povređenih i nestalih osoba - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Autor: Snežana Milovanov