AKTUELNO

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović naložio je da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja, povodom godišnjice tragedije na Cetinju, u kojoj je život izgubilo 10 nevinih žrtava, među kojima dvoje dece, dok je šest građana ranjeno.

"Dve su godine od kada je Crna Gora zanemela od bola i neverice, nakon nezapamćenog zločina na Cetinju, u kome je život izgubilo deset i ranjeno šest osoba. Danas se sa tugom i pijetetom sećamo žrtava, među kojima je i dvoje dece, uz jednu misao - da se nikada više ništa slično ne dogodi", napisao je Milatović na platformi Iks i istakao:

"Dan žalosti u Prestonici, dan je žalosti za Crnu Goru. Zato sam naložio da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja. Mislima smo uz porodice i prijatelje stradalih i građanke i građane Cetinja".

Foto: Tanjug AP/Risto Božović, Društvene mreže/Privatna arhiva

Zločin koji je potresao Crnu Goru i region dogodio se pre dve godine u cetinjskom naselju Medovina, kada je 34-godišnji Cetinjanin Vuk Borilović. Borilović je ubijen nakon što je iz vatrenog oružja usmrtio deset sugrađana, među kojima je bilo dvoje dece.

U znak sećanja na žrtve na Cetinju je danas proglašen Dan žalosti.