AKTUELNO

Šestogodišnja devojčica koju je otac navodno kidnapovao u Baru 13. avgusta i sa njom ilegalno prešao u Albaniju još nije vraćena u Crnu Goru, rekla je za Primorski portal Trejsi Šenon Lin, majka deteta koja je policiji prijavila otmicu kćerke.

- Rekli su mi da čekam u Baru dok ne pronađu moju kćerku. Juče, celu noć sam čekala. Do jutros još nemam informaciju da je moje dete pronađeno - kazala je majka za Primorski.

Prema navodima majke, maloletnu kćerku Zinleu Rajan kidnapovao je njen biološki otac Tomas Holenbek.

Prethodno je majka, toga dana, shodno odluci suda povela devojčicu u Stari Bar gde je neko vreme živeo otac devojčice. Prema sudskoj odluci određeno je vreme, dva puta nedeljno, od 16 do 21 sat, da otac provodi sa kćerkom.

Podsetimo, juče je Uprava policije postupajući po prijavi majke, raspisala međunarodnu objavu preko NCB Interpol-a Podgorica, kojom se potražuje nestalo maloletno lice - devojčica stara šest godina, sa boravkom u Baru.

Foto: Tanjug AP

Majka devojčice, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, je 13. avgusta u kasnim večernjim časovima, pristupila prostorijama Odeljenja bezbednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac deteta, takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vreme koje otac provodi sa detetom, vratio majci devojčicu na dogovoreno mesto i u dogovoreno vreme.

Policijski službenici su odmah po prijavi preduzeli koordinirane mere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mesto stanovanja, prilikom čega otac i devojčica nesu pronađeni na adresi.

Autor: Aleksandra Aras