AKTUELNO

Anđelka M. (34), koja je ubijena u ponedeljak u Šipovu, podnosila je u dva navrata protiv svog nevenčanog supruga Nikole Cumbe (38) prijave za nasilje u porodici, a jedna od tih istraga je obustavljena jer je odustala od krivičnog gonjenja.

Cumbo je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio nevenčanu suprugu nakon čega je pokušao da se ubije pucajući sebi u glavu. Anđelka je na mestu ostala mrtva dok je Cumbo sa prostrelnom ranom glave prevezen u UKC Republike Srpske gde je operisan i nalazi se na aparatima za veštačko disanje.

DVA PUTA GA PRIJAVILA

Izvor blizak istrazi otkriva da je Anđelka prvu prijavu protiv Cumbe podnela 2023. godine dok je drugu podnela u maju.

- U oba slučaja je policija postupala po prijavama i protiv Cumbe je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnela izvještaj o počinjenom krivičnom delu. U jednom slučaju istraga je obustavljena jer je žrtva odustala od krivičnog gonjenja dok je druga prijava i dalje u radu - kaže dobro obavešteni izvor.

Anđelka je nakon napada u maju napustila Cumbu i sa njihovo dvoje dece, starosti dve i šest godina, živela kod rođaka. Međutim, svedoci tvrde da su Anđelka i njen nevenčani suprug i posle toga ostali u kontaktu i da su ih viđali zajedno.

DECU DOVEZLA KOD BABE I DEDE

Dosadašnja istraga ukazuje da je Anđelka jutros automobilom decu dovezla kod Cumbinih roditelja na čuvanje. Nikola je navodno sačekao ispred kuće i kada je Anđelka ostavila decu, seo je u automobil, počinio jezivi zločin, a potom pokušao da se ubije.

Zasad nije poznato gde je i kako Cumbo nabavio pištolj, ali se najverovatnije radi o nelegalnom oružju.

Autor: Iva Besarabić