AKTUELNO

Pripadnici policije uhapsili su B.N. koji je načinio prekršaj na magistralnom putu Cetinje –Podgorica. Naime, on je na vozilu koristio svetlosnu signalizaciju, tzv. "bliceve" plavo – crvene boje koji su bili ugrađeni na prednjem delu maske vozila.

- Njegov Audi A6 je, u mestu Meterizi, patrola Mobilne jedinice saobraćajne policije zaustavila prilikom redovne kontrole saobraćaja. Nakon što je zaustavljen, policijski službenici su utvrdili da se ne radi o vozilu iz kategorije vozila pod pratnjom ili vozila sa prvenstvom prolaza, pa su zbog počinjenog prekršaja vozača isključili iz saobraćaja, lišili slobode u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i priveli ga nadležnom sudiji za prekršaje, potvrđeno je za RINU u policiji.

Iz Uprave policije još jednom podsećaju vozače da svaka ugradnja i upotreba svetlosne ili zvučne signalizacije na vozilu predstavlja prekršaj.

- U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pored odgovarajuće sankcije, ovakva vozila moraju biti isključena iz saobraćaja, a vozač lišen slobode, zaključuju u UP.

Autor: Jovana Nerić