AKTUELNO

Sarajevski vatrogasci juče su spasili dete (2) koje je bilo samo u kući sa starijom sestrom (4) i koje je vatrogasac zatekao na prozoru, a policija je zbog krivičnog dela zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika uhapsila jednu osobu.

Prema nezvaničnim saznanjima Klix.ba, juče u popodnevnim satima na Grbavici, Opština Novo Sarajevo, vatrogasac je spasio dete koje je bilo na prozoru i zbog čega je postojala opasnost da bi moglo biti povređeno.

Takođe, kako Klix.ba saznaje, majka je ostavila decu starosne dobi od dve i četiri godine same u stanu. Zbog toga je reagovala i policija.

Naime, sinoć u 22:20 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode T.M. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinila krivično delo "Zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika".

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osoba lišena slobode predata je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dela.

Autor: Snežana Milovanov