AKTUELNO

Udruženje Društvo prijatelja Maribora objavila je da se 1. jula u Poreču dogodio incident kada je njihov vodič udario 12-godišnjaka.

Oni su iskazali svoje žaljenje zbog događaja i naglašavaju da u istoriji dugoj 71 godinu nisu imali ovakav slučaj, prenosi 24sata.hr.

Vodiču je odmah izrečena zabrana učestovovanja na letovanju i svim drugim programima u okviru pomenutog Udruženja.

Tajnik sindikata ZPM Maribor objavio je saopštenje.

"Društvo prijatelja Maribora (ZPM) letovanja sprovodi od početka šezdesetih godina prošlog veka, od čega ih 36 godina provodimo u Poreču. Godišnje tamo odlazi više od 1600 dece s ukupno više od 200 pratioca", navedeno je u saopštenju.

Istakli su da se u prvoj smeni dogodio incident kada je vodič neprimereno odreagovao na kršenje kućnog reda centra od strane deteta, učenika 6. razreda osnovne škole.

"Dete je vikalo i smetalo ostalima, što su prisutni vodiči hteli da spreče. Vodič, koja inače nije vodio grupu dece u kojoj je dečak, je na ponašanje deteta upotrebio telesnu silu, što je krajnje neprimereno i takvo ponašanje smatramo nedopustivim. Stoga smo, skladno vlastitom Kodeksu etičkih načela vodiča odmah udaljili iz objekta i poslali kući", dodali su.

O ovom događaju su odmah obavešteni roditelj, a slučaj je prijavljen i nadležnoj policijskoj stanici u Mariboru.

Autor: Jovana Nerić