AKTUELNO

Kako saznaje ATV, u pucnjavi su ranjeni Marko A. i njegov tast, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je njihov komšija Marko K. U sukobu je povređen i Markov otac Milenko K. koji je tokom obračuna sam sebe ranio.

Komšijska netrpeljivost između dve porodice motiv je sukoba koji je sinoć rezultirao pucnjavom u Obudovcu kod Šamca u kojoj su ranjene tri osobe, javlja ATV.

Kako saznaje ATV, u pucnjavi su ranjeni Marko A. i njegov tast, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je njihov komšija Marko K.

U sukobu je povređen i Markov otac Milenko K. koji je tokom obračuna sam sebe ranio.

Prema nezvaničnim informacijama Marko A. je zadobio teške povrede i nakon ukazane pomoći prevezen je na lečenje u Univerzitetki klinički centar Republike Srpske i nije životno ugrožen. Njegov tast i Milenko K. su lakše povređeni.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20.30 časova ispred kuće Marka i Milenka K. u Obudovcu. Nezvanično, Marko A. i njegov tast su nepozvani došli na imanje komšija. Zbog narušenih odnosa odmah je došlo do svađe i razmene teških reči, a zatim i pucnjave.

Iz PU Bijeljina ranije je saopšteno da je zbog pucnjave uhapšen M.K.

"Nakon verbalne prepirke više lica, sinoć u 20.30 časova došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom su tri osobe ranjene. M.K. je uhapšen je na teritoriji Brčko distrikta, po zahtevu bijeljinske policije, i predat je u nadležnost Policijskoj stanici Šamac", saopšteno je iz PU Bijeljina.

U policiji navode da se sve okolnosti pucnjave istražuju.

"Prikupljaju se dokazi i saslušavaju svedoci s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, te rasvetljavanja i dokumentovanja događaja", navode u policiji.

Istragu vodi Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a dežurni tužilac nije želeo da razgovara s novinarima.

Autor: Aleksandra Aras