AKTUELNO

Tivatska policija uhapsila je ruskog državljanina V.D. (36) zbog sumnje da je na jedrenjaku ruskoj državljanki najpre uputio pretnje po život, zatim joj je zadao više udaraca u glavu, nakon čega je ostavio zaključanu u kabini broda koji je kasnije polio benzinom u nameri da ga zapali, saopštila je Uprava policije.

Navodi se da je policija postupala po prijavi oštećene, izašli su zajedno sa Službom zaštite i spasavanja, službom Hitne pomoći i posadom Porto Montenegra, na lice mesta, u blizini ponte u mestu Seljanovo i sprečili navedeni događaj.

Policijski službenici su na licu mesta zatekli više osoba od kojih su prikupljena obaveštenja, nakon čega je V.D. uhapšen.

"On je, kako se sumnja, na jedrenjaku kojim su plovili, oštećenoj, takođe ruskoj državljanki, upućujući pretnje po život, zadao više udaraca u glavu, nakon čega je ostavio zaključanu u kabini broda koji je kasnije polio benzinom u nameri da ga zapali", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su oštećenoj u lekarskom izveštaju konstatovane povrede, dok je kod V.D. testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Protiv V.D. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delonasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

"On će biti priveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru", stoji u saopštenju.

Autor: Jovana Nerić