AKTUELNO

Uskoro će dve godine od masakra na Cetinju kada je Vuk Borilović (34) izvršio masovno ubistvo u kome je ubio majku sa dvoje dece, a onda redom pucao na prolaznike.

U svom krvavom piru, Borilović je oduzeo život Nataši Martinović, kao i njenim sinovima Mašanu (11) i Marku (8). Pored Nataše, ubio je još sedam osoba i ranio šest.

Miloš Martinović je u krvavom piru ostao bez suprue i dva sina, a jednom od njih bi danas bio deseti rođendan.

- Sine, sine, sine... Marko moj, moja srećo, ubija me ovo, sine, ubija me. Ja vam ne mogu ovako čestitati rođendane vaše. Ti bi mi, sine, danas napunio 10 godina i mama bi ti napravila rođendan kao svaki, a ja vam ga na groblju pravim zbog krvnika što vas ubi, sine... Jedno znajte da Bog prašta, a ja ne - napisao je Miloš na svom Fejsbuk profilu, a potom podelio i fotografiju groba supruge i dece.

- Evo ti je kupio tata, dušo, poklon... - napisao je.

Pa da podsetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen. Krvavi masakr zavio je sve u crno, pucnjava je trajala nešto duže od 45 minuta, kada je iz lovačke puške Borilović pucao u podstanare, komšije, zatim u ekipu Hitne pomoći i u pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike koji su se našli tu.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Nakon što je ubio Natašu i njene sinove, monstrum je ušao u dom komšija kada je ubio troje ljudi porodice Drecun, a zatim i teško ranio njihovog unuka i sinovca Aleksandra Drecuna. Borilović se potom okrenuo i nastavio da puca, nije poštedeo ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović.

Foto: Društvene mreže/Privatna arhiva

Potom je nastavio dalje i ranio još pet komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda, da bi na kraju i sam primio pet metaka.

Autor: Jovana Nerić