AKTUELNO

Uprava policije saopštila je da su iz institucije Regionalnog centra bezbednosti "Jug" preuzeli su aktivnosti povodom objave na društvenim mrežama.


Telo uginulog psa pronađeno je u moru između Župe i Bonića u Crnoj Gori, a za ovo nedelo osumnjičena je osoba P. Lj. koja je navodno vezala psu kanap oko vrata, a za kanap kamen i bacila ga u more.

Uprava policije saopštila je da su iz institucije Regionalnog centra bezbednosti "Jug" preuzeli su aktivnosti povodom objave na društvenim mrežama od 26. maja 2024. godine.

Naime, na mrežama se pojavila slika psa koji je pronađen u moru vezan kanapom oko vrata, a za kanap je bio vezan kamen.

"Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u veterinarskoj ambulanti izvršena je obdukcija psa, kada je utvrđeno da je uginula životnja posedovala čip preko čijeg je broja utvrđeno da je isti postavljen u inostranstvu", ističe se u saopštenju UP.

Iz UP su kazali da je u saradnji sa NCB Interpol-om Podgorica identifikovan vlasnik koji se izjasnio da je psa pre deset godina, pred odlazak iz Crne Gore, poklonio osobi M. Lj. iz Tivta.

"Preduzimajući dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici Odeljenja bezbednosti Tivat došli su do saznanja da je M. Lj. psa ostavila na čuvanje R. G. koja je nadalje izjavila da je pas prirodno uginuo, a nakon toga je bačen u more od strane treće osobe, P. Lj, koja je prethodno, uginulom psu zavezala kanap oko vrata, te za kanap teg, odnosno kamen. Shodno nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru istom su dostavljeni spisi predmeta na ocenu i mišljenje", piše u saopštenju Uprave policije.

"Vijesti" su 26. maja objavile da su građani Tivta u moru između Župe i Bonića pronašli telo surovo ubijenog psa.

Autor: Dubravka Bošković