AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas da nipošto neće dozvoliti da "parlament Srpske postane pljuvaonica", kako to čine pojedini opozicioni poslanici na sednicama skupštinskog Kolegijuma.

Stevandić je rekao da u tom smislu razmišlja o objavi stenograma sa Kolegijuma s obzirom na to da pojedini bezobrazni poslanici, poput Nebojše Vukanovića, neprestano izbegavaju govor o dnevnom redu, te vređaju razne funkcionere.

"Na primer danas je Vukanović, nakon što je na prošlom Kolegijumu vređao funkcionera Srbije Anu Brnabić, toliko vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se upliće u ovdašnje izbore, da je to bilo ružno slušati. Sve te stvari su me naterale da kažem da ću tražiti da Kolegijum donese odluku da našim zasedanjima prisustvuje i psihijatar", rekao je Stevandić, prenela je Srna.

Stevandić je rekao i da je potpuno uveren da je izvlačenje kuglice PDP-a na žrebanju u Centralnoj izbornoj komisiji BiH usko vezano s tim što vlast želi da raskrinka.

Autor: P. J.