AKTUELNO

Tokom praznika 29. decembra 2022. godine, u šumskom predelu u blizini naselja Glavani pronađen je mrtav 26-godišnjak, a nakon godinu i po dana pulski istražitelji su rasvetlili slučaj ove nesvakidašnje smrti i uhapsili jednu osobu.

Naime, obdukcijom obavljenom na Odeljenju patologije pulske bolnice utvrđeno je da je preminuli mladić, na čijem telu nije bilo vidljivih povreda koje bi ukazivale na sumnjivu smrt, preminuo zbog prekomerne konzumacije opijata.

Policija se tu nije zaustavila, zagrebala je ispod površine i vremenom utvrdila da je pokojnik kobnog dana bio u društvu 35-godišnjeg poznanika koji mu je dao drogu u automobilu dok su se vozili iz pravac Labina prema Puli.

Odlučio da se reši tela

A kada je primetio da 26-godišnjak ne daje znake života, odlučio je da se reši tela tako što će ga ostaviti u šumi kod Glavana umesto da pokuša da mu pomogne ili da ga odnese u najbližu zdravstvenu ustanovu.

"Pulska policija je protiv 35-godišnjaka provela krivičnu istragu zbog sumnje da je počinio krivična dela omogućavanje upotrebe opojnih droga i nepružanje pomoći, a protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku", kažu u istarskom PU.