AKTUELNO

Dok traje istraga o tome kako je posle urednog porođaja Elvira Huskanović (29) dva sata kasnije preminula na putu za UKC Tuzla, suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, vozač u jednoj firmi u Jelahu, smogao je jedva snage da ispriča sve što je doživeo kobne večeri.

Kako je rekao za Avaz, u sredu, 22. maja, odvezao je suprugu Elviru u gračaničku bolnicu da se porodi, a s petogodišnjom ćerkicom Nejrom iščekivao je vesti iz bolnice o prinovi, sinu i bratu Ajnuru.

- Te večeri, nakon uspešnog porođaja i rođenja sina, prva me u 19.20 nazvala supruga Elvira i, sva sretna, rekla: „Da ti ja prva čestitam, postao si drugi put otac, rodila sam sina.“ Nejra i ja smo od sreće zaplakali. Ja sam čekao sina, Nejra brata - priča Mehmed.

No, nekoliko sati kasnije već kreće drama. U 21.20 javio se ginekolog koji je vodio trudnoću supruge i saopštio mu strašnu vest.

- Rekao je da se kod nje nešto zakomplikovalo, upućena je u UKC, ali je preminula do Lukavca. Kratko smo razgovarali, mene je stegnulo, suze teku, a Nejrica pita: „Šta je bilo, kad će mama kući?“ Nazvao sam punca Fikreta Gadžića i saopštio mu šta se desilo. U četvrtak sam išao u bolnicu, prvi put sam video sina, a iz bolnice su mi rekli da će Ajnur jedno vreme ostati na odelu - priča Mehmed.

Prazan krevet

Kako mu je rečeno, osiguraće besplatnu hranu za bebu za tri meseca, prenosi Srpskainfo.

- Snaha, bratova supruga, odgajaće Ajnura - rekao je suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, pokazujući prazan krevetić i korpu u dečijoj sobi koji su kupljeni za Ajnura.

Naređena obdukcija

Čekaju se nalazi obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti porodilje. Iz Opšte bolnice u Gračanici tvrde da je porođaj protekao normalno, da su Elviru porađala dvojica ginekologa te da je sve rađeno prema standardima, ali su komplikacije nastale dva sata posle porođaja, što je uzrokovalo smrt porodilje u sanitetu, koja je, uz medicinsko osoblje, upućena u UKC Tuzla.

Autor: