AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić saopštio je da je neprijatno iznenađen reagovanjem pojedinih stranaka na njegov najavljeni poziv na konsultacije u vezi sa lokalnim izborima u BiH.

Stevandić kaže da su predstavnici Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Narodnog fronta i stranke Za pravdu i red, samo nekoliko minuta nakon što je saopštena ova namera o konsultacijama, a da nisu ni videli poziv i dnevni red, prema njemu pokrenuli neverovatno uvredljivu kampanju.

To je, prema rečima Stevandića, krunski dokaz da su sve vreme oni radili sa Kristijanom Šmitom i nekim ambasadama na kreaciji nametnutnog Izbornog zakona.

Stevandić ističe da je njihova reakcija više iskazivanje lojalnosti stranom faktoru, nego racionalno razmišljanje.

"Za razliku od neverovatne brzine kojom su požurili da vređaju predsednika Republike Srpske i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, gotovo da nema ni najmanjeg traga njihove reakcije na rezoluciju o Srebrenici, koja je sredstvo za degradaciju i ukidanje Republike Srpske. Prostim pres-klipingom lako se može utvrditi brzina uvredljivih kvalifikacija za rukovodstvo Republike Srpske i znakovito ćutanje na trenutno najvažniju temu za srpski narod i posebno Republiku Srpsku", naveo je Stevandić.

Iako, dodaje Stevandić, to smatra krajnje nemoralnim i licemernim postupkom, koji potvrđuje lojalnost strancima, svejedno će da im uputim poziv za sastanak za ponedeljak u 14 časova.

"Odgovorni ljudi ne podležu sujeti i ogorčenju i drže se stare istine: 'Za dobro nikad nije kasno, a zlo je uvek poranilo!'. Isto vredi i za slogu", navodi se u saopštenju predsednika NSRS Nenada Stevandića.