AKTUELNO

Zločin zgorzio državu i čitav region!

U Županijskom sudu u Puli danas je počelo suđenje čedomorki Kjari Rojnić i njenoj maloletnoj saučesnici, koja je u maju 2017. godine svirepo ubila svog trogodišnjeg sina Denisa Pašića i bacila telo u more.

Foto: Printscreen Youtube

U sud su došli advokati optuženih, koji su porazgovarali sa novinarima i rekli da će proces biti zatvoren za javnost, budući da je jedna od optuženih mlađa od 18 godina, i da će "činjenice sigurno biti iznenađujuće".

Rojnićeva i njena maloletna saučesnica (14), koja je inače odbegla iz Doma za decu i mlade, ubile su malog Denisa u utorak, 23. maja 2017. oko 19:30 časova na krevetu Kjarinog stana u Puli. Stavile su mu jastuk preko lica i gušile ga dok nesrećno dete nije prestalo da diše. Zatim su njegovo malo telo umotale u ćebence, stavile u dečja kolica i dovezle ga do obale. Majka monstrum ga je spustila u more, pa su se vratile.

Foto: Printscreen Youtube

Samo nekoliko sati kasnije Kjara je otišla u policiju i potpuno mirno i staloženo prijavila nestanak deteta kao da joj je nestao novčanik, navode hrvatski mediji. Skoro cela istarska policija digla se na noge, kao i građani, počela je potraga za nestalim detetom.

Do obrta je došlo sutradan oko 9 ujutru, kad se majka slomila, priznala šta je uradila i odvela policajce do Valelunge, gde je u plićaju ležalo detetovo telo. Na obdukciji je odmah utvrđeno da se dete nije utopilo, nego je ugušeno.

Preti joj kazna do 40 godina zatvora

Suđenje za zločin kakav Hrvatska ne pamti odvijaće se iza zatvorenih vrata radi zaštite optužene mlađe od 18 godina. Optuženima preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora između 21 i 40 godina. Zakon propisuje i to da kaznu dugotrajnog zatvora nije moguće izreći optuženoj mlađoj maloljetnici.

Dečakov otac Rešid Pašić, iz Velike Kladuše, bio je u zatvoru kad mu je sin ubijen. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Kjaru i njenog ljubavnika pošto ih je uhvatio u krevetu.

Foto: Printscreen Youtube

- Iako ju je uhvatio u krevetu s drugim, muž joj je sve oprostio zbog deteta. Međutim, ona je zatražila razvod braka i početkom 2017. s detetom otišla u Pulu - ispričala je Kadifa Pašić (28), tetka ubijenog mališana za medije. Kadifa je rekla da je njen brat Rešid u teškom psihičkom stanju.

- Želeo je da prati suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da gleda i sluša što su sve radile detetu. Planiramo da dođemo 26. februara, kad su za celu sedmicu zakazana ročišta - kaže Kadifa i dodaje da će svaka kazna za Kjaru biti premala i da porodici niko ne može da vrati dete.

#Dete

#Hrvatska

#Majka

#Presuda

#Suđenje

#Ubistvo

'