AKTUELNO

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vernicima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

Naša je dužnost da poštujemo i negujemo različitosti u Crnoj Gori i upravo simbolika praznika upućuje na ono najbolje u ljudima, poručio je Mandić u čestitki.

- U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično želim da Vama i svim vernicima islamske veroispovesti iskreno čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ovaj veliki praznik donese mir, zdravlje i sreću svakom domu i porodici - naveo je Mandić, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Istakao je i da zajedničkim i predanim radom, kako je naveo, "moramo stvoriti društvo tolerancije koje je neophodno za bolju budućnost Crne Gore".

- Izazovna vremena u kojima se trenutno nalazimo zahtevaju od nas da očuvamo i jačamo zajedništvo, mir i međusobno razumevanje. To od nas traže i buduće generacije koje žele razvoj, prosperitet i društvo bez podela. U to ime, još jednom želim da najsrdačnije čestitam Ramazanski bajram - poručio je Mandić.

Trodnevnik Ramazanski bajram počinje sutra uveče i obeležava kraj 30-dnevnog posta tokom svetog islamskog meseca Ramazana.