AKTUELNO

Demokratska partija socijalista ima nekoliko ljudi koji bi mogli biti kandidat za predsednika, a u narednih nekoliko dana bićete upoznati sa tim ko će nas predstavljati na predsedničkim izborima, poručio je lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović odgovarajući na pitanja novinara na Kongresu Internacionalne unije socijalističke omladine u Bečićima.

- Neću vam sad otkriti ime jer ga još ne znam ni ja. Ali, imamo više kandidata. Podešavamo svoju taktiku. Ne bih rekao da je cajtnut. Svi razmišljamo o tome kako da na najoptimalniji način da iskoristimo resurse. Naravno, kad jedan tim izlazi na teren gleda sastav protivnika. U narednih nekoliko dana znaćete ko je predsjednički kandidat i budući predsjednik Crne Gore - kazao je on.

Đukanović se osvrnuo i na to ko će biti prvi čovek Cetinja.

- I tu smo pri kraju, sada traju razgovori oko nekoliko pitanja koja se tiču koalicionog aranžmana - istakao je lider najjače partije.

Povodom oprečnih odluka Skupštine Crne Gore i osnovnih sudova o povratku Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića u Savjet RTCG, Đukanović kaže da nije istina da se gaze sudske odluke u Crnoj Gori.

- Kontinuirano napredujemo u vladavini prava. Ko je u pravu, nije na meni da sudim. Ne znam šta će biti sa prvostepenom odlukom. Ostaje mi da se zapitam da li je podjela vlasti ako sud može da poništi političku odluku parlamenta. O tome svi zajedno treba da razmišljamo. To je pravno, nije političko pitanje i treba pustiti nadležnima da do kraja odrade posao. Prvostepena odluka ne znači da će to tako biti do kraja. Ako se napravi greška na prvom stepenu, ona se može ispraviti na drugom ili na trećem stepenu. Ja ne mislim da bilo koja procedura u bilo kom sudu može da određuje dinamiku rada Skupštine. Ovom pitanju u DPS-u nijesmo pristupili kao političkom pitanju. Ovo što se danas događa je pitanje funkcionisanja pravnog sistema države. Mi smo pod pritiskom da se pravni sistem ne odnosi na neke pojedince. Nijesam primijetio da su predlagali selektivnost koja bi se odnosila na ljude iz DPS-a. Ubijeđen sam da treba ostati na terenu prava - smatra on.

Pročitajte još: Dodik: Kandidovaću se za člana Predsedništva BiH

#Crna Gora

#Milo Đukanović

'