AKTUELNO

Jedan muškarac je upucan dok je drugi povređen sekirom u obračunu koji se dogodio u Kaštel Štafiliću kod Splita u ponedeljak nešto pre 20 sati!

Za sada nisu poznate tačne okolnosti incidenta, međutim, hrvatski mediji navode da se radi o obračunu komšija. Dvojica povređenih muškaraca hospitalizovana su u splitskoj bolnici.

- Prvi pacijent (46) zadobio je tri prostrelne rane u području abdomena odnosno leve natkolenice i desne nadlaktice. Trenutno se nalazi na operaciji. Drugi pacijent (46) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u toku - navode za 24sata iz splitskog KBC-a.

Napadač je uhapšen dok Dalmatinski portal navodi da je obračun počeo zbog svađe oko parkiranja.

Na društvenim mrežama kruži i uznemirujući snimak obračuna. Na snimku se vidi upucani muškarac, koji nepomično sedi, a kome jedan od prolaznika pokušava da pruži pomoć. Međutim, napadač prilazi sa leđa prolazniku, a onda ga iznenada udara sekirom u glavu! Muškarac se ipak digao i počeo da se bori sa pomahnitalim napadačem.

- Udario me sekirom u glavu, j*bo te Bog, udri ga - viče šokirani muškarac dok se bori sa napadačom i doziva pomoć.

Dotrčala su još dvojica prolaznika i na jedvite jade uspela da napadaču izbiju sekiru iz ruke i da ga zadrže do dolaska policije. Napadač je navodno od ranije poznat policiji po krivičnim delima s elementima nasilja.

Dalmatinski portal dodaje da je muškarac koji je upucan dugogodišnji pripadnik HGSS Kruno B.

- Ceo dan je proveo na dežurstvu na Malački. Vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, policija istražuje slučaj. prebačen je u bolnicu. Tamo su i naši doktori - rekao je načelnik HGSS-a u Splitu Branimir Jukić za Dalmatinski portal.