AKTUELNO

U pucnjavi nedaleko od Skoplja dve osobe su ranjene. U pitanju je napad na gradonačelnika Aračinova.

Nakon informacije da je pucano iz automatske puške na Ridvana Ibraimija, gradonačelnika Aračinova, pojavio se i video-snimak na društvenim mrežama sa mesta gde se dogodila pucnjava.

Direktor skopske Klinike za hirurške bolesti "Sveti Naum Ohridski" Ljuben Arsenkov izjavio je da je u tu bolnicu dovezen 39-godišnji muškarac sa prostrelnom ranom u predelu ramena, koju je zadobio u pucnjavi u Aračinovu.

"Reč je o muškoj osobi, van životne opasnosti je i smešten je na odeljenje intenzivne nege. Osoba je dovedena pre oko sat vremena, a zadobio je prostrelnu ranu desnog ramena", precizirao je Arsenkov za agenciju MIA.

Takođe, postoji i snimak iz bolnice u koju je prevezen ranjeni vozač.

MUP je ranije saopštio da je na automobil predsednika opštine Aračinovo Ridvana Ibraimija pucano iz vatrenog oružja, dok su u vozilu bili njegov vozač i službenik opštine.

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Severne Makedonije Panče Toškovski potvrdio je za MIA da je u pucnjavi pogođen vozač gradonačelnika i još jedna osoba zaposlena u Opštini.

Pucnjava na vozilo gradonačelnika Aračinova dogodila se oko podneva, pripadnici policije su na terenu i vrše uviđaj.

Skopski mediji podsećaju da je gradonačelnik Ibrahimi i ranije prijavljivao policiji pretnje, a pre dve godine je i bio fizički napadnut.