AKTUELNO

Telo nepoznatog muškarca pronađeno je danas u popodnevnim časovima u uvali Orlanduša, na hrvatskom ostrvu Korčula.

Telo je pronašao Dinko Šegedin iz Postranja, koji ima vikendicu u uvali Orlanduša na Defori, na južnoj strani ostrva. Popodne je proveo radeći u vikendici, a onda je primetio neobičan prizor u moru, koristeći dvogled

- Prvo sam mislio da je bova, jer su talasi ogromni ovde. Ali jedan pogled kroz dvogled probudio mi je sumnju da je u pitanju muškarac. Pozvao sam prijatelja, on je obavestio policiju, koji je došao dosta brzo - rekao je potreseni Dinko.

Telo se šalje na obdukciju

Uprkos veoma lošem vremenu i talasima, policija je uz pomoć Dinka i lokalnog stanovništva porinula čamac i izvukla telo na obalu. Prolaznici su otkrili da je telo u visokoj fazi raspadanja i da ima veoma neprijatan miris, kao i da nije obučen u ronilačko odelo, nego u svakodnevnoj odeći — pretpostavljaju da je doplovio iz Albanije ili neke druge obližnje zemlje.

Događaj je potvrđeno iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

- Danas popodne, uz pomoć građana, telo osobe u podmukloj fazi raspadanja izvučeno je sa mora u zalivu Orlanduša. Na mestu događaja je obavljen uviđaj, nakon čega će telo preminule osobe biti prebačeno na Odeljenje patologije Opšte bolnice Dubrovnik radi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Ova Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim pronalaskom - navode iz PU DŽ.