AKTUELNO

Republika Srpska ne može da prihvati da živi u uslovima nametnutih propisa, izjavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik i poručio da Kristijan Šmit nema ništa sa izbornim procesom u BiH.

Komentarišući najavu Šmita o mogućnosti nametanja izmena Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da ako prođe ovo nametanje, Šmit tu neće stati i nametnuće i zakon o imovini, što je nedopustivo.

- Šmit nema ništa ni sa imovinom ni sa izbornim procesom, to je vlasništvo naroda koji žive u BiH. Ako krenete na to, onda mi moramo preduzeti mere, a mi smo rekli koje ćemo mere preduzeti - poručio je Dodik.

Naglasio je da bi eventualno nametanje izmena Izbornog zakona predstavljalo "poništenje svih izrečenih vrednosti do sada, pa i onih o EU o kojima smo slušali, pogotovo u poslednje vreme kada su dali BiH pregovarački status".

- Onda je to sve laž. Neko laže debelo ovde. Ili se radi o tome da se nekoliko dana nakon odluke u Briselu pojavljuje neko ko to sve ruši, a ruši taj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koji isključivo sluša američkog amabasadora u BiH Majkla Marfija i njih dvojica u jednoj patološoj simbiozi pokušavaju da nametnu što veće zlo svim narodima u BiH - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da nigde na svetu nema zemlje u kojoj bi stranac ili neko strano telo regulisalo izborni proces.

- Šmit pokušava da opravda svoju platu od 25.000 evra i nahrani sujetu Marfija - rekao je Dodik, prenela je RTRS.