AKTUELNO

Eldin Ćerimović ubijen je u klasičnoj sačekuši u Velikoj Kladuši i nakon gotovo dve godine ovo ubistvo i dalje se vodi kao nerasvetljen slučaj, piše Avaz.

Iako sve upućuje na Dinu Muzaferovića zvanog Cezar, iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) navode da još nema osumnjičenih za ubistvo bivšeg člana Cezarove narkobande, prenosi Srpskainfo.

– Proverom kroz službene evidencije Tužilaštva Unsko-sanskog kantona odnosno kroz TCMS sistem te kod postupajućeg tužioca u ovom predmetu, utvrđeno je da još niko nije osumnjičen za ubistvo Eldina Ćerimovića iz Velike Kladuše – odgovorili su iz Tužilaštva USK.

Eldin Ćerimović ubijen je početkom maja 2022. godine.

Njegovo telo je pronašao prolaznik na cesti u naselju Gradina, nekoliko kilometara od Velike Kladuše.

Pripadnici policijske patrole pronašli su telo muškarca s dve prostrelne rane i povredama glave.

Takođe, pronađene su i 2 čaure, a pretpostavlja se da su iz pištolja iz kojeg je pucano, navedeno je tada iz MUP-a USK.

Krunski svedok

Poznato je da je Eldin Ćerimović bio ključni svedok u predmetu “Eskobar”.

– U julu 2021. godine u akciji “Eskobar” Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, u posebno izgrađenom kampu za uzgoj marihuane, pronašla je oko 6.000 sadnica ove droge. Tada su uhapšeni članovi grupe Dine Muzaferovića, među kojima je bio i Ćerimović.

Likvidacija Ćerimovića uslijedila je nakon što je, kao svedok saradnik, istražiocima do u detalje ispričao o delovanju Muzaferovićeve grupe.

Dinu Muzaferovića je Europol targetirao kao “visokovrednu metu”, nakon što je u avgustu 2023. godine razbijena kriminalna grupa čiji je on bio vođa. Muzaferović je krajem 2022. godine izručen iz Nemačke u Italiju, a policija vjeruje da je iz zatvora u Rimu vodio sve poslove.

Cezar u Italiji izdržava četverogodišnju kaznu zatvora, a BiH je zatražila njegovo izručenje.

Autor: