AKTUELNO

Osnovni sud u Podgorici odredio je jednomesečni pritvor Vladimiru Eriću, koji je izručen iz Švedske, a osumnjičen je za tešku krađu i kopanje tunela do Višeg suda.

Nalogodavci, finansijeri i motivi za kopanje tunela još nisu poznati. Popis nije završen ni četiri meseca nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni.

Iz Osnovnog suda danas je saopšteno da je Vladimir Erić saslušan i da mu je pritvor određen zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, kao i zbog opasnosti od bekstva.

Crnogorski mediji navode da je reč o Vladimiru Eriću koji je 13. oktobra uhapšen po poternici na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Iz crnogorske policije ranije je saopšteno da su u kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), državljani Srbije.

Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Autor: