AKTUELNO

Podsetimo, Gorčevski je u pritvoru od 4. decembra, kada je priveden zbog sumnje da je pomogao otmičarima da uhvate Vanju.

Aleksandar Gorčevski, otac male Vanje iz Skoplja koja je brutalno ubijena u novembru prošle godine, a koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je otmičarima otkrio gde se njegova ćerka nalazi, razoračaran je odlukom suda da ga ne pusti na slobodu.

"Podeljen sam na dva sveta. Jedno dete mi je ovde, drugo mi je uzeto. Nije mi važno gde, ali mora da se nađe rešenje za ovu situaciju, da mogu da donesem odluku kao odrastao čovek o tome da li ću ostati na ovom sveu ili idem kod svoje starije ćerke", rekao je Gorčevski nakon odluke suda da ostaje u pritvoru.

Podsetimo, Gorčevski je u pritvoru od 4. decembra, kada je priveden zbog sumnje da je pomogao otmičarima da uzmu Vanju. Devojčica je ubrzo nakon otmice ubijena, a njeno telo pronađeno je posle nekoliko dana, zakopano u ataru jednog sela na obodu Skoplja.

Devojčica je oteta u ulazu zgrade gde je živela u jutarnjima časovima kada je krenula u školu.

Advokat Gorčevskog, Vladimir Tufegdžić, tvrdi da ne postoji ijedan dokaz koji njegovog klijenta povezuje sa ovim krivičnim delom.

Odluka da Gorčevski ostane u pritvoru doneta je jer se veruje da bi mogao da pobegne ukoliko mu bude određen kućni pritvor.

Autor: