AKTUELNO

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta, a podrhtavanje tla osetilo se i Srbiji, kao i u Bosni i Hercegovini.

O tome koliko je zemljotres bio jak svedoče i korisnici društvenih mreža.

- Užasno je bilo. Jako je treslo. Svi smo se probudili, skočili iz kreveta. I dalje sve podrhatava. Nadam se da nema nikakve štete, a mi smo svi dobro - kaže Danijela S., iz Bijele Rudine kod Bileće.

"Umrla sam od straha", "Sve nas je probudilo, baš je dugo treslo", "Jako dugačak potres", pišu stanovnici Dubrovnika, Bileće, Sarajeva.

"Ovo ne prestaje da trese", kažu građani Crne Gore koji ne spavaju već sat vremena.

Žarište na dubini od 14 kilometara

Podsetimo, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je epicentar bio na pet kilometara jugozapadno od od mesta Čarađe u opštini Plužine. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara.

"Zemljotres bi mogao da izazove materijalnu štetu"

Još uvek nema podataka o materijalnoj šteti, a prema informacijama Zavoda za hidrometeorlogiju i seizmologiju (ZHMS) mogla je da bude izazvana u epicentralnom području.

"Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvesne materijalne štete u epicentralnom području", ističe se u saopštenju Zavoda.

Autor: