AKTUELNO

Od poginulog mladića se na fejsbuk stranici dirljivom objavom oprostila srednja škola "Jure Kaštelan" u Omišu koju je pohađao U saobraćajnoj nesreću u subotu u 01.00 sat u Omišu u Hrvatskoj prilikom sletanja motocikla smrtno je stradao Roko Rade Pešić (19), a teško je povređen 18-godišnji mladić koji je zadržan u KBC Split!

Od poginulog mladića se na fejsbuk stranici dirljivom objavom oprostila srednja škola "Jure Kaštelan" u Omišu koju je pohađao.

Potresnu poruku škole prenosimo u celosti:

S neizmernom tugom u srcu opraštamo se od našega dragog učenika Roka Rade Pešića koji nas je iznenada napustio ostavivši za sobom tišinu koju prekidaju vapaji čežnje i molitve.

Dragi naš Rade,

život nas svakodnevno podseća na to koliko je nepredvidiv, kratak, težak, okrutan... Dovoljne su stotinke da se lagani lahor pretvori u olujne vetrove koji ruše sve pred sobom. Takav jedan razorio je jednu mladost, budućnost, prijateljstvo, ljubav... Izmenjuju se krik i muk, neverica i bol koja razdire srca svih onih do kojih je doprla tvoja plemenitost, nesebičnost, skromnost.

Još juče si sa svojim školskim kolegama sedeo u predzadnjoj klupi smešeći se onim svojim samozatajnim polusmeškom i osvajajući nas toplim pogledom, još jučer si planirao, sanjao...

Tvoj iznenadni odlazak ostavio je prazninu u školskim hodnicima, učionicama, na sportskom igralištu, u srcima onih koji su svakodnevno bili svedoci tvoje izuzetne posebnosti, u srcima tvojih razrednih i školskih kolega, u srcima tvojih nastavnika. Bol koja nas čini neutešnima probaćemo zameniti sećanjima na tvoj dragi lik kojim si plenio, osćajem ponosa jer si bio deo nas.

Na te sad čeka neki drugi svet, svet anđela koji će te prigrliti umesto nas, s kojim ćeš deliti svoje snove. Nama je ostalo nastaviti živeti u nadi da ćeš nam otamo negde ponekad uputiti svoj zavodljivi osmeh i onaj prepoznatljivi iskreni pogled koji će nam pomoći prevladati tugu koju trenutno osećamo.

Dragi Rade, počivaj u miru Božjemu i nastavi nam sijati s neke najsjajnije zvezde!

Porodici i prijateljima izražavamo iskreno saučešće sa verom da će pronaći utehu u sećanjima, molitvama i u podršci koju će pružiti jedni drugima.

Rastanak, Jure Kaštelan

Jesi li postao trava ili oblak koji nestaje, svejedno. I na klisurama orlovi te prate i u vodama i među zvezdama. Ne mogu rastaviti oči, izvori koji istom moru gledaju. Nema rastanka. Nema smrti. Ako osluškujem vetar, čujem tvoj glas. Ako u smrt gledam, čujem tvoju pjesmu.