AKTUELNO

Ministarstvo pravde treba da odredi i dogovori tranzitne rute nakon što su švedski pravosudni organi odobrili izručenje Vladimira Erića (33) iz Loznice, kojeg Crna Gora traži jer se veruje da je bio deo kriminalne grupe, koja je letos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Za tu proceduru potrebno je oko 20-ak dana kada se očekuje da bi srpski državljanin trebalo da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vladimir Erić uhapšen je polovinom oktobra u Švedskoj po poternici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gde je navodno nameravao da otputuje u Beograd.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

Po poternici NCB Interpola Podgorica potražuje se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Poternica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993).

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa.

Autor: