AKTUELNO

Državljanin Srbije (40) uhapšen je 23. februara na Trešnjevci jer su za njim raspisane međunarodne poternice zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i osumnjičen da je organizovao kriminalnu organizaciju koja je neovlašćeno proizvodila i prodavala opojne droge na Balkanu, navodi se u saopštenju PU Zagrebačke.

Policija je kod osumnjičenog pronašla pasoš i ličnu kartu lažne države Kosova.

"Policijski službenici su posumnjali u autentičnost istih. Krivičnim istraživanjem je potvrđena sumnja da je osumnjičeni pribavio originalna dokumenta izdata od strane nadležnih organa Kosova neutvrđenog dana i na neutvrđen način ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu na kojoj je bila njegova digitalna fotografija i lažno ime“, navodi se u saopštenju.

Nakon pretresa stana koji koristi osumnjičeni, zagrebačka policija pronašla je još dva kompleta falsifikovanih dokumenata i to pasoš, lična karta i vozačka dozvola Republike Bugarske i lična karta i vozačka dozvola Republike Hrvatske.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predat ekstradicionom pritvoru u Zatvoru u Zagrebu, dok je krivična prijava podnesena redovnim putem Opštinskom kaznenom državnom sudu u Zagrebu.