AKTUELNO

Jednoipogodišnja devojčica koja je juče zadobila teške opekotine lica i šake u solinskim Blacama i dalje je hospitalizovana u KBC-u Split trenutno je van životne opasnosti, prenose mediji.

"​Devojčica je i dalje pod sedativima kako ne bi osećala bolove, stanje je dobro, nije u životnoj opasnosti i stalno je pod lekarskim posmatranjem. Dobila je opekotine lica i šake i nalazi se na odeljenju intenzivne nege za decu", rekla je Kristina Bitanga iz uprave bolnice.

Na roštilju u Solinu mu se zapalila boca s benzinom

Policija je dojavu o toj teškoj nesreći dobila ​u nedelju oko 14 sati kada ​im je iz splitske bolnice javljeno da je lekarska pomoć pružena detetu koje ima opekotine po telu izazvane zapaljivom tečnošću.

Nešto kasnije policija je saopštila kako je do nesreće došlo u pomoćnom objektu (pušnici) gde je 51-godišnjak pripremao paljenje vatre pomoću zapaljive tečnosti iz boce. U jednom trenutku vatra je zahvatila bocu, a muškarac ju je u panici odbacio u dvorište u kojem se nalazila devojčica koja je tom prilikom zadobila opekotine po telu.

"Na mestu događaja je obavljen uviđaj, a kriminalističko istraživanje tog događaja je i dalje u toku. Javnost će biti obaveštena nakon završenih policijskih radnji", kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Autor: