AKTUELNO

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike!

Južnokrejski državljanin Do Kvon biće izručen Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za kriminalno udruživanje i druga krivičnih dela, presudio je danas Viši sud u Podgorici.

Odluka nije pravosnažna i advokati Do Kvona imaju pravo žalbe.

Apelacioni sud je ranije saopštio da je za konačnu odluku o izručenju "kralja kriptovaluta" Do Kvona nadležan sud, a ne ministar pravde, kao i da Viši sud nije utvrdio ko je prvi tražio njegovo izručenje, zemlja čiji je državljanin, Južna Koreja, ili SAD.

Apelacioni sud je, u međuvremenu, ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Do Kvona radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbi obe zemlje.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.