AKTUELNO

Ceo Daruvar je zanemeo nakon informacije da je studentkinja Stela Novaković (23) poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Lovranu.

Lokalni mediji navode da su Stelu meštani Daruvara zvali "prvi osmeh grada" jer joj osmeh nije silazio s lica ni u najtežim životnim trenucima. Njena pozitivna ličnost bila je zarazna i svoju energiju je prenosila na okolinu.

- Stela se jutros javila da je položila ispit i da je sa koleginicama sa kojima je studirala na Fakultetu za menadžment u turizmu otišla na kafu. Dok su hodale trotoarom naleteo im je iza leđa kamion i udario Stelu koja je podlegla povredama - rekao je za 24sata potresenim glasom Igor Prgić koji je otac Stelinog dečka Luke.

Dok su tri devojke, među kojima je bila i Stela, hodale prema Hotelu Park, naišao je kamion iz koga se otkačila takozvana noga koja je prvo pokosila saobraćajni znak i potom udarila nesrećnu devojku. Sve se odvilo u trenu. Trebalo joj je nekoliko metara da stignu u sigurnost terase na kojoj su planirale da popiju kafu.

Foto: Printscreen facebook

Stela je bila sjajna studentkinja koja je sve ispite davala u roku i ostala joj je još godina dana do diplome. Bila je simbol za hrabrost jer je u kratkom roku ostala gotovo bez cele uže porodice. Pre tri godine umrla joj je majka, a nakon toga je sahranila dedu i babu.

- Teško je naći osobu koja je dobila toliko udaraca sudbine, a da i dalje ostane normalna. Nakon majčine smrti često je bila kod nas jer je u dugogodišnjoj vezi s našim sinom Lukom. Prihvatili smo je kao rođeno dete - rekao je Igor.

Dodaje da je Stela njegovom Luki bila sve na svetu, ali i obrnuto.

Devojka je pre ispita bila u Puli kod Luke odakle je otišla u Lovran kako bi polagala ispit.

Stelin otac Dražen otišao je u Lovran gde se mora suočiti sa strašnom sudbinom da je u saobraćajnoj nesreći izgubio stariju kćer.