AKTUELNO

U pucnjavi koja se nešto pre ponoći desila u sarajevskom naselju Otoka, jedna osoba je smrtno stradala, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznaje portal, pucnjava se desila na glavnoj raskrsnici ulice Bulevar Meše Selimovića na potezu ulica Alije Kučukalića - Prijedorska.

Kako se može videti na snimku, na spomenutoj saobraćajnici se nalazio veliki broj pripadnika policije i službe Hitne pomoći koji su pružali pomoć osobi koja leži na ulici.

U toku noći Klix.ba je dobio više dojava čitatelja koji kažu da je u pitanju pucnjava i da se u vozilu nalazilo više osoba od kojih je barem jedna smrtno stradala.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili ove informacije.

"Sinoć oko 23.35 sati, na raskrsnici ulica VII transferzale - Bulevar Meše Selimovića, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je usled zadobijenih povreda smrtno stradao muškarac, 2005. godište. Policijski službenici, pod nadzorom tužioca KTKS, rade na rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno krivično delo Ubistvo (član 166. KZ FBiH)", potvrdila je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS.

Kako saznaje Klix, pucano je iz vozila u pokretu.