AKTUELNO

Penzioner iz Zavidovića dobitnik je 1,3 miliona konvertibilnih maraka. Kako su javili iz Lutrije Bosne i Hercegovine, on je u četvrtak naplatio svoj dobitak. Iz Lutrije su još naveli da je penzioner “igrač klasičnih igara na sreću”, a najviše igra TV Bingo i Loto.

Kako pišu mediji do sada je osvajao manje dobitke u ovim igrama, a nedavno je osvojio i 1.000 evra (2.000 KM) u igri LOTO 6/39, prenosi Srpskainfo.

– Na samom početku razgovora, dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od tri bingo listića, tako je bilo i poslednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo – navode u Lutriji BiH.

Dodaju da su se dobitnik i njegov sin vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mesta Lutrije BiH u Zavidovićima te je zamolio sina da izađe da kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio. Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva, ali nije križao brojeve na svojim bingo listićima.

Tek kada je voditelj saopštio da je milionski džekpot pogođen u Zavidovićima on se, kako kaže, „trznuo“ te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića. Nakon što je završeno izvlačenje brojeva, nastavio je gledati novogodišnji program, te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i proverio serijske brojeve.

Kada je video da se serijski broj listića podudara sa njegovim nije mogao da veruje. Kako je rekao Lutriji BiH, nije mogao spavati ceelu noć jer je razmišljao kako će sakriti da je upravo on dobitnik. Dodao je, da je nekoliko dana nakon što je saznao da je osvojio milionski dobitak prošetao po ulicama Zavidovića te je u razgovorima drugih ljudi čuo kako vlada velika zainteresiranost i euforija, ali i radoznalost ko je osvojio taj dobitak.

Na pitanje Lutrije da li je uzbuđen zbog ogromnog dobitka, kazao je da uopšte nije uzbuđen te da samo razmišlja na koji način da sačuva anonimnost.

– Za dobijeni novac odlučio je da kupi dva stana u Sarajevu, a ostatak novca će ostaviti kako bi mu mogao da uživa u svojim penzionerskim danima. Deo sredstava je planirao podeliti i u dobrotvorne svrhe te pomoći socijalno ugroženim porodicama. Na kraju je dodao da je često znao kupiti po dva bingo listića i onda bi svojim prijateljima doneo listiće i rekao da izaberu jedan i ako dobiju da je to njihova nafaka – naveli su u Lutriji BiH.

Sretni dobitnik iz Zavidovića ostalim je igračima poručio da pre svega igraju zbog zabave, ali da uz malo sreće mogu očekivati i neki dobitak. Upravo je, kako je na kraju kazao, tako uradio i na kraju mu se isplatilo.