AKTUELNO

Policijska uprava zagrebačka oglasila se nakon incidenta koji se u noći s 10. na 11. januara dogodio u Dugavama, tačnije, ispred jednog lokalnog kafića.

Naime, kako je portalu zagreb.info javio jedan čitalac, sve je počelo nakon što je muškarac krvave glave, koji je po priči svedoka strani državljanin, ušetao u lokal s molbom da ispere glavu. Kasnije je zajedno s prijateljima počeo da pravi probleme, a uz sebe je imao i nož.

Iz policije su potvrdili da se radilo o državljanima iz Rusije, koji su zbog izazivanja nereda uhapšeni.

"Dolaskom na lice mesta ispred navedenog objekta zatečena su tri državljanina Rusije za koje je utvrđeno da tražite međunarodnu zaštitu. Jedan od njih je odbacio oštri predmet, te je protiv njega podnet optužni predlog zbog prekršaja iz članka 29. Zakona o nabavci i posedovanju oružja, dok je protiv svih podnet optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira."

"Počinioci prekršaja su uhapšeni te odvedeni na nadležni Opštinski sud u Novom Zagrebu", navodi se u odgovoru policije.

Kako je svedok opisao, policiju je pozvao vlasnik lokala nakon što su Rusi počeli pretiti gostima.

"Dvojica su ušetala dok smo trećeg uspeli dazadržimo van objekta. Vlasnik je zatim pozvao policiju. Tada saznajemo da su u policiji primili isti poziv nekoliko sati ranije i da je muškarac s krvavom glavom ušetao u dečju igraonicu, koja je dve ulice dalje od kafića", ispričao je svedok.

Dodao je da je agonija trajala tri sata te da je galama probudila sve stanovnike obližnjih zgrada.