AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se "etničko čišćenje Srba sa područja FBiH ne može prikrivati mantrom o Srbima zločincima koji su svuda samo činili zločine, a nigde nisu bili žrtve".

Na pitanje da prokomentariše izjavu člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića da pojedini zvaničnici, poput predsednika Republike Srpske ponovo prizivaju, kako kaže, zločinački projekat velike Srbije, Dodik je odgovorio da su velika Srbija Novak Đoković, Ivana Vuleta, košarkaši, odbojkašice, vaterpolisti, Nemanja Majdov...

"To je ona Srbija koja je i velika i svetska od koje Bećiroviću klecaju kolena", naglasio je Dodik, prenosi Srna.

"Denis Bećirović na pokvaren način nam poručuje da su Srbi oni koji su činili zločine, a da su više od 30.000 Srba samo u BiH pobile nevladine organizacije. Održavanjem priče o jednom krivcu, pokušava se zatrpati činjenica da je FBiH i Hrvatska etnički očišćena od Srba. Kad god kom netalentovanom junoši političaru padne na pamet da se isprsi on ne zna ništa drugo nego za veliku Srbiju", istakao je Dodik.

On je naveo da je jedinstvo Srba na ovim prostorima ideja mira, saradnje, zajedničkih kulturnih vrijednosti i tradicije.

#Milorad Dodik