AKTUELNO

Vozač autobusa L.D. (52) iz Tivta odgovaraće krivično jer je tokom vožnje držao otvorena vrata, zbog čega je usled kočenja jedanaestogodišnje dete ispalo iz tog prevoznog sredstva.

Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Jug" – Odeljenja bezbednosti Tivat podneli su krivičnu prijavu protiv L.D. zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navodi RTCG.

„On je, kako se sumnja, 20. oktobra, na delu magistralnog puta, u mestu Župa, izazvao opasnost za život jedne maloletne osobe stare 11 godina, na način što je kao vozač autobusa za prevoz dece, tokom kretanja držao otvorena vrata, gde u jednom trenutku maloletni dečak prišao vratima sa namerom da izađe na stajalište, kojom prilikom je vozač L.D. naglo stao i zaustavio autobus, usled čega je maloletnik ispao iz autobusa i tom prilikom zadobio lake telesne povrede“, navodi se u saopštenju policije.

Vozaču autobusa L.D. je izdat i prekršajni nalog jer je držao otvorena vrata prilikom kretanja autobusa, na koji način je počinio prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.