AKTUELNO

Četvoročlana banda čiji najmlađi član ima 16 godina, a najstariji 21 godinu, uhapšena je u Istri nakon pljačke kuće penzionisanog stomatologa, iz koje su odneli 170.000 dolara. Posle krađe oni su se bahatili zbog čega su olakšali istragu policiji, koja im je vrlo brzo stavila lisice.

Istarska policija uhapsila je maloletnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića, a na kraju kriminalističkog istraživanja sumnjiči ih za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Hrvatska policija je otkrilo da su u noći 11. septembra ušli kroz otvoreni prozor kuće žrtve u okolini Pazine. Obili su bravu na zaključanom radnom stolu i iz njega ukrali svežnjeve novčanica.

Nakon što je penzioner prijavio krađu, inspektori su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag "bogatom" maloletniku, najmlađem članu bande.

Istražujući dalje, 13. septembra su uhapsili 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan posle u Zagrebu uhapsili i drugog 19-godišnjaka. Policija je vrlo brzo otkrila da je četvoročlana banda deo ukradenog novca konvertovala u drugu valutu u menjačnicama na području Zagreba, sve sa ciljem da sakriju trag novca.

- Ukradenim novcem kupovali su skupocene automobile, dok su deo novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali deo ukradenog novca pronađen u njihovom posedu koji će biti vraćen vlasniku - otkrivaju iz PU istarske.

Autor: