AKTUELNO

Danas u 16 sati ističe rok, koji je penzionisani pukovnik Petar Janjić Trombolon postavio Vladi Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću. da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Piranskom zalivu.

Janjić je u četvrtak praktično uputio ultimatum premijeru Plenkoviću da preduzme sve što je potrebno da bi "zaštitio hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zalivu", jer će, kako je naveo, u suprotnom to učiniti on sa stotinama brodica.

- Sve su komunikacije obavljene, program naše regate u Piranskom zalivu je napravljen, dosad se akreditiralo preko 500 osoba, a o svim ću detaljima javnost obavestiti u ponedeljak u 16 sati - rekao je Janjić u četvrtak.

Kazao je da je sve spremno i da čeka samo da danas u 16 sati istekne rok koji je dao hrvatskoj vladi da zaštiti nacionalne interese u Piranskom zalivu i nakon toga će, kako je najavio, objaviti sve detalje o akciji koju priprema.

U međuvremenu su se zainteresovani istarski ribari sastali u Zagrebu sa ministrom Tomislavom Tolušićem i predstavnicima još nekih resora i izrazili zadovoljstvo što su dobili od njih garancije da će moći nesmetano ribariti u Piranskom zalivu.

Janić, međutim, prenose mediji, ne smatra da je to dovoljno i tvrdi da neće odustati od najavljenog pohoda.

#Andrej Plenković

#Hrvatska

#Slovenija

'