AKTUELNO

Dvadesettrogodišnji Radovan R. iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je u noći između petka i subote ubio sugrađanina Radosava P. (31), a potom ga bez znakova života odvezao u tamošnju bolnicu da mu ukažu pomoć.

Prema saznanjima “Vijesti”, on je bolničarima rekao da je Popovića pronašao ranjenog, a potom je pobegao.

Inspektori nikšićke policije, međutim, uhapsili su ga nedugo nakon što je, kako se sumnja, juče oko 3.40 sati, sugrađaninu ispalio hitac u predelu grudi.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je inspektorima rekao da nije nameravao da ubije Popovića, već da mu je u šali prislonio pištolj na grudi. Policija, međutim, sumnja u njegovu verziju događaja.

Tokom istrage oni su lisice na ruke stavili i Nikšićaninu Vukoli R. (32), kojeg sumnjiče za neprijavljivanje ubistva. Iz Uprave policije saopštili su da je Popović, koji nije imao krivični dosije, ubijen u nikšićkom naselju Budo Tomović.

Kazali su i da su taj zločin rasvetlili u kratkom roku - preduzetim aktivnostima iz svoje nadležnosti.

“Slobode je lišen R. R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, dok je V. R. (31) iz Nikšića lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca”, zvanično je saopšteno iz Uprave policije.

Pojasnili su da su dežurnu službu Odjeljenja bezbednosti Nikšić oko 3.40 časova zaposleni u Medicinskom centru u Nikšiću obavestili da je na ukazivanje lekarske pomoći dovezen R.P.:

“Sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života”.

“Po primljenom obaveštenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R. P., a koji je smrtno stradao usled zadobijene ustrelne rane u predelu grudi. Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R. R. Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mesto izvršenja krivičnog dela gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminalističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog dela”, piše u policijskom saopštenju.

Iz te institucije naglasili su da je pretragom terena pronađeno sredstvo izvršenja krivičnog dela - pištolj i čaura od ispaljenog projektila.

“Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog dela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog dela. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvjetljavanju ovog krivičnog djela lišili su slobode i V. R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. Osumnjičena lica su od ranije poznata policija, R. R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V. R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R. R. i V. R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštili su.