AKTUELNO

Beach bar Sunset u Kostreni kod Rijeke izgoreo je u požaru koji je izbio u petak u ranim popodnevnim satima, a vlasnik objekta Josip Škundrić procenjuje da šteta na objektu iznosi desetine hiljada evra, a za požar optužuje bivšu devojku, prenosi Index.

Policijskim uviđajem isključen je tehnički kvar kao uzrok požara.

"Uviđajem, sprovedenim u saradnji policijskih službenika i protivpožarnog inspektora, isključen je tehnički uzrok nastanka požara”, saopštila je primorsko-goranska policija iz koje su dodali kako nastavljaju da utvrđuju sve relevantne činjenice i okolnosti ovog događaja.

Vlasnik za sve optužuje bivšu devojku, kaže da mu je pretila da će ga izbosti.

"Ja sam jedan od vlasnika. Požar je podmetnut od strane moje bivše devojke koja mi mesecima preti, uništava imovinu, pretila da će me izbosti nožem i da će mi uništiti život. Sve je prijavljivano policiji ali naravno ništa nije preduzeto", napisao je Škundrić, prenosi Fiuman.hr.

Za portal Škundrić tvrdi da je uveren da iza svega stoji njegova bivša. Naglašava da je unazad tri meseca izložen maltretiranju s njene strane, da mu preti zlom i uništava imovinu, što je sve prijavljeno policiji.

"Eto, i pre dva dana mi je izbušila gume na autu. Očekivao sam da bi se ovako nešto moglo dogoditi", napomenuo je suvlasnik uništenog lokala.

Prema njegovim rečima, u pozadini paljevine nalazi se okolnost da je s osobom koju sumnjiči za paljenje svojevremeno bio i u zajedničkom poslu, ali se u jednom trenutku povukao iz biznisa "jer je ocenio da stvari ne idu u dobrom smeru", pa je zatvorio firmu.

"Koliko je meni poznato, požar u lokalu prvi je primetio moj prijatelj koji je bio na ribarici, javio je da gori, alarmirao je i vatrogasce. Prve procene govore da je reč o šteti od 60 do 100 hiljada evra. Nažalost, lokal – koji ja držim pet godina – nije osiguran, nisam uspeo da ugovorim osiguranje", rekao je suvlasnik lokala Josip Škundrić.

Na Fejsu Sunseta objavljeno je da bi beach bar za iduću sezonu trebalo da bude obnovljen.