AKTUELNO

Nermin Sulejmanović, danas je u Gradačcu počinio trostruko ubistvo, ubivši i svoju nevenčanu suprugu i ranio još troje ljudi

Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačcu počinio trostruko ubistvo, kada je ubio svoju nevenčanu suprugu i dvojicu muškaraca i ranio još troje ljudi, bio je prijavljivan za porodično nasilje, ali je njegova žrtva iz straha povlačila prijave.

Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova, je na današnjoj konferenciji rekao da je ubijena i u julu bila podnela prijavu za nasilje protiv Sulejmanovića, ali da je istu iz straha povukla.

Poslednji put je prijavu za nasilje u porodici podnela pre tri dana, saopštili su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol ove pravosudne institucije Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović odranije bio poznat i policiji i tužilaštvu.

- Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre 15-tak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti - rekao je Arnautović.

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile blagodeti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za ovo krivično delo. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je odranije poznata policiji i Tužilaštva - rekao je Arnautović.

Autor: