AKTUELNO

Građani Gradačca, ​​a posebno svedoci, u šoku su i neverici nakon brutalnog čina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, troje ranio, a potom se ubio. Zbog svog ponašanja on je od ranije poznat građanima, kao i osobe koje je ubio, posebno otac i sin sa kojima je, kako prenosi Klix, bio u sukobu.

Kao što je poznato, brutalni pohod je započeo u vikendici, gde je javno ubio svoju ženu, dok je sve prenosio preko društvene mreže Instagram.

Prema dosadašnjim saznanjima iz istrage, on je nakon toga seo u svoj automobil i krenuo prema centru Gradačca, ​​s namerom da nastavi sa svojom, kasnije će se ispostaviti, krvavom osvetom.

Pucao ciljano i isplanirano

Zaustavio se u blizini restorana, nakon čega je sa više hitaca iz pištolja teško ranio mladića. Dvadesettrogodišnjak D. O. preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gde su ga lekari pokušali reanimaciju.

- Sve se desilo za nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta da uslužim mušteriju, nakon čega je on stigao sa automobilom. Vrlo brzo je ispalio dva hica u pravcu čoveka koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio - rekao je za "Klix.ba" jedan od očevidaca.

Nakon toga, Sulejmanović je otišao na drugu lokaciju gde je ubio još jednu mušku osobu. Kasnije je utvrđeno da je on otac čoveka kojeg je ranije ubio u automobilu u blizini restorana, pri čemu je potvrđeno da su ubijeni turski državljani, Džengiz Onder i Džengiz Denis.

- Oni su od ranije bili u sukobu. Krenuli su u neki zajednički posao u kojem su propali, imali su nesuglasice. Oni su dodatno produbljeni određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu, a to je zapravo oblik njegove osvete - ističe očevidac.

Foto: Instagram.com/iron_bb24

Posle trostrukog ubistva i međuvremenu ranjavanja tri osobe, od kojih je jedan policajac, Nermin Sulejmanović se udaljio iz grada i izvršio samoubistvo na lokalitetu naselja Ledenice. Nešto pre toga, on je uživo razgovarao sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram, od čega se mnogima još više ledila krv.

- Sulejmanovića nisam lično poznavao, ali mogu da kažem da je njegovo ponašanje bilo neprimereno, prema onome što sam video na ulicama grada. Svi smo bili veoma uznemireni tokom celog dana. Trebaće vremena da se smirimo - dodao je još jedan svedok.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Hajrudin Mehanović, rekao je za medije da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je Sulejmanović ciljano ubijao ljude iz osvete.

- Ovo je jedan od najtežih dana za Gradačac u kontekstu njegove bezbednosti, ali i u kontekstu složenosti policijskog posla. Sve svoje resurse stavljamo na raspolaganje, a krajnji rezultat su tri ubistva i samoubistvo - kaže Mehanović.

Od ranije poznat policiji

Sulejmanović je, kako je rekao, od ranije poznat policiji po kriminalnom i društveno neprihvatljivom ponašanju.

- Istraga će pokazati kakve su veze postojale između osoba koje je ubio, izuzev policajca koji je ranjen na dužnosti. Takođe je do sada utvrđeno da nije imao dozvolu za oružje koje je posedovao a sve zbog ranijeg ponašanja - naglašava ministar policije.

On navodi da su u poteru za Sulejmanovićem bile uključene i druge policijske agencije, među kojima su Policija Brčko distrikta, SIPA, OSA, FUP i MUP Republike Srpske.

Sulejmanović je izvršio samoubistvo u trenutku kada ga je policija opkolila, zvanično je potvrđeno. Trenutno se u bolnici nalaze dve povređene osobe, muškarac i žena. Kako nam je potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, žena je u teškom stanju i lekari se bore za njen život, dok je muškarac stabilno.

Autor: