AKTUELNO

Pripadnici policije u Republici Srpskoj su u ponedeljak naveče iz reka izvukli i spasili petoro ljudi.

Brzom intervencijom pripadnika policije u Doboju, kao i vatrogasne i službe hitne pomoći, sinoć oko 20.35 sati iz reke Spreče spašene su dvje maloletne osobe i vozač Armin Sulejmanović (1996.), koji je putničkim vozilom "toyota" sletio u spomenutu reku.

Svi su zadobili lakše povrede, a saobraćajna nezgoda se dogodila na delu magistralnog puta u dobojskom naselju Gavrići.

Takođe, pripadnici policije u Gradišci su sinoć u 21.45 sati brzom intervencijom iz korita reke Save izvukli Gorana Đurđevića (1979.), koji je pokušao samoubistvo, potvrđeno je Feni u MUPRS-a.

Petnaest minuta iza ponoći policajac Slađan Dačić (1990.), koji radi u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci, iz rijeke Sane u Prijedoru je spasio N.M. (1996.) koji je verovatno pokušao samoubistvo.

Dačić u to vreme nije bio na dužnosti. Videvši da je mladić skočio, Slađan Dačić koji je u tom momentu prolazio vozilom, skočio u Sanu i oko 200 metara nizvodno, izvukao N.M. iz reke, kojem je potom ukazana medicinska pomoć.

Slađan Dačić na ovaj način je pokazao da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, bez obzira da li su na dužnosti ili ne, spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge.

#Policija

#Reka

#Spasioci

'