AKTUELNO

U većem delu Hrvatske preovladava kiša, a na Sljemenu i Zaviždanu je pao i sneg, dok je Rovinj i Poreč sinoć pogodilo jako nevreme praćeno vetrom koji je čupao stabla.

U većem delu Hrvatske jutros je oblačno, preovladava kiša, a na Sljemenu i Zaviždanu pada sneg.

Hrvatsi Autoklub upozorava na veliku količinu vode na kolovozima i moguće odrone, posebno na planinama i Jadranskoj magistrali.

Vozačima se savetuje da brzinu i način vožnje prilagode uslovima puta, održavaju bezbedan razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snega i zimskih uslova vožnje saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na ŽC5126 Sveti Juraj-Krasno i ŽC5140 Krasno-Otočac.

Zbog loših vremenskih uslova u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Sinoć je područje Rovinja pogodilo snažno nevreme. Jak vetar čupao je stabla, a velike količine padavina poplavile su ulice. Stabla su padala po autima, a poplavljeni su i neki podrumi. Državni vatrogasni operativni centar izvestio je da je sinoć u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo kišno nevreme praćeno vetrom koji je uzrokovao rušenje stabala na saobraćajnice.

#Hrvatska

#Sneg